Hvad er affiliate markedsføring?

Grundlæggende er affiliate markedsføring en metode, hvor man kan tjene en provision ved at promovere en anden virksomheds produkter, ofte gennem et tilknyttet netværk.

Med denne metode bliver du et mellemled mellem forbrugeren og forhandleren. Du finder et produkt du kan lide, promoverer det for forbrugeren og tjener et stykke af fortjenesten for hvert salg, der bliver foretaget gennem din hjemmeside/markedsføring. Dette er også kaldet et ‘No Cure, No Pay’-samarbejde, da man som virksomhed udelukkende betaler for det salg/handling, som der reelt er generet gennem den markedsføring affiliate-samarbejdet har skabt.  

Da affiliate markedsføring fungerer ved at sprede ansvaret for produktmarkedsføring på tværs af flere parter, kan man på denne måde udnytte mulighederne for forskellige parter til en mere effektiv markedsføringsstrategi, samtidig med at bidragydere får en del af overskuddet. 

 

Hvordan kan et samarbejde se ud?

Hvad enten det er en mindre, mellemstor eller stor virksomhed. Dette kan være alt fra, opfinderen nede på hjørnet, større detailhandlere eller servicevirksomheder med et produkt eller ydelse, som de ønsker at markedsføres på en effektiv måde. Næsten alle former for virksomheder kan derfor benytte sig af affiliate markedsføring. Produktet kan derfor være et fysisk objekt, som for eksempel køkkenredskaber, eller en service, som for eksempel diverse frisør eller gambling-hjemmesider. 

Hvordan bliver man betalt gennem affiliate markedsføring?

En relativ hurtig og billig metode til at tjene penge uden besværet med indkøb, lagerstyring og forsendelse og diverse omkostninger der høre med hertil. Affiliate markedføring er for dem, der ønsker at øge deres indkomst online. Men hvordan bliver et tilknyttet selskab betalt, efter at have knyttet sælgeren til forbrugeren? Forbrugeren behøver ikke nødvendigvis altid at købe produktet for det tilknyttede selskab, for at få et salg. Afhængigt af affiliate programmet måles det tilknyttede bidrag til sælgers salg forskelligt.

Selskabet kan blive betalt på forskellige måder:

1. Betal pr. salg. (CPS):  Dette er den standardiserede affiliate marketingstruktur som vi hos Affiliater gør oftes brug af. I dette program betaler købmanden det tilknyttede selskab en procentdel af salgsprisen for produktet, efter at forbrugeren køber produktet som et resultat af tilknyttet marketingstrategier.

2. Betal pr. handling (CPA): Et mere komplekst system, Cost Per Acquisition/Action programmer kompenserer affilieret baseret på konvertering af kunder. Affiliate-virksomheden skal overtale forbrugeren til at besøge forhandlerens websted og udføre den ønskede handling – uanset om det udfylder en kontaktformular, tilmelder sig en prøve på et produkt, abonnerer på et nyhedsbrev eller downloader software mm.

3. Betal pr. klik. (CPC): Dette program fokuserer på at tilskynde det tilknyttede selskab til at omdirigere forbrugere fra deres markedsføringsplatform til sælgers websted. Dette betyder, at affiliate-virksomheden skal engagere forbrugeren i det omfang, de flytter fra tilknyttet websted til forhandlers sted. Selskabet betales baseret på stigningen i webtrafik.

Hvordan arbejder Affiliater med affiliate-markedsføring?

Affiliater er et digital markedsførings bureau, som blandt andet specialisere sig indenfor affiliate markedsføring. Grunden til at Affiliater har valgt at specialisere sig i denne form for markedsføring er at, hvis man spiller sine kort rigtigt, så er det den eneste digitale kanal, der tilbyder dig risikofrit at øge dit salg. Du betaler en fast kommission for salg eller lead. Hvis du intet får, betaler du intet altså et ‘No Cure, No Pay’-samarbejde. Læs mere om Affiliater og hvordan du kan blive en del af fællesskabet her.