+45 93 99 98 57

kontakt@affiliater.dk

5 gode råd, til at skabe flere salg på din affiliate side

Indkomst ved affiliate marketing

Skrevet af Oliver Belmadani | 22.09.2022

En affiliate-side er en professionel hjemmeside, der ofte anvender WordPress som CMS. Sidens primære formål er at skabe en passiv indkomst ved at henvise til forskellige produkter og ydelser. Når den besøgende foretager et køb på en side, der henvises til, vil ejeren af affiliate-siden modtage en provision for salget.

Det er altså essentielt, at du ikke bare agerer mellemled og videresender den besøgende til en anden side, men at du også formår at skabe relevant og brugbart content til den besøgende. Det kommer både dig selv og din samarbejdspartner til gode.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du udarbejder en professionel affiliate-hjemmeside, får du herunder en række gode råd, som du kan implementere med det samme. Det hele handler om at skabe en god oplevelse for brugeren, så vedkommende føler sig fristet til at klikke videre og foretage et køb hos den hjemmeside, du henviser til.

#1: Hold dig til ét emne

Det kan være fristende at udvide din affiliate-side med content, der relaterer sig til alt muligt andet end sidens emne, hvis der er en god provision at hente. Det er dog ikke nogen god idé, da det er med til at fjerne fokus.

Samtidig er det vigtigt, at du udelukkende afgrænser indholdet, så det relaterer sig til ét emne – eksempelvis sport og fitness. Afdæk emner, som relaterer sig til denne niche, og sørg for, at det udelukkende er emner, der er relevante for den besøgende.

På den måde sender du et signal til Google om, hvad din side omhandler, ligesom du formår at skabe en rød tråd gennem websitet, som engagerer den besøgende. Du vil med andre ord opnå en konkurrencemæssig fordel, hvis du kun holder dig til ét emne.

#2: Vær troværdig

Vil du gerne have så meget ud af dine brugere som overhovedet muligt, er det en god idé at forsøge at skabe en troværdig side. Du skal overbevise dine besøgende om, at det, der står på din hjemmeside, er faktuelt korrekt.

Dine besøgende skal altså forlade din side med en klar fornemmelse af, at det, de netop har læst, er korrekt, troværdigt og skabt med henblik på rent faktisk at hjælpe dem. Hvis det er for tydeligt, at du blot forsøger at sælge, vil det hurtigt kunne fornemmes.

#3: Skab ‘evergreen content’

Som tiden går vil forskellige emner helt naturligt blive forældede. Det gør sig i særdeleshed gældende, hvis du beskriver et emne, som går hurtigt – eksempelvis en bestemt spillekonsol eller anden elektronik.

Det kan derfor være en god idé at udarbejde indhold, som holder sig relevant med tiden. Det kan du gøre på mange måder – eksempelvis ved at vælge emner, som ikke ændrer sig markant på sigt. Der er forskel på, om du skriver om PlayStation 5 eller om proteinpulver. Sidstnævnte vil holde sig relevant mange år ud i fremtiden.

Hvis det ikke er muligt at skrive indhold, der bliver ved med at være relevant, kan du altid opdatere dit indhold løbende, så det bliver ved med at være relevant for den besøgende. Det tager tid, men du får mest ud af dit indhold, hvis det er tidssvarende.

#4: Forsøg ikke at skjul, at du får en provision

Du bør være gennemsigtig, så den besøgende er klar over, at du modtager en provision, når de foretager et køb via en hjemmeside, som du har henvist til. De fleste ved, at der er tale om en affiliate-side, og du fremstår ikke just troværdig, hvis du forsøger at skjule det.

Skriv dig i stedet ud af det, så den besøgende ved, at du modtager en provision ved salget. Understreg, at det, der står på hjemmesiden, er korrekt, men at siden er finansieret af reklameindtægter.

#5: Hav tålmodighed

Det tager tid at skabe en god affiliate-side. Det er ikke udelukkende sidens indhold, der er relevant for, om du får succes. Det handler også om at skabe en god hjemmeside, der er brugervenlig, loader hurtigt og generelt ser professionel ud.

Når du får succes med din affiliate-side, vil den kunne indbringe et fornuftigt beløb på sigt, men det kræver tid – og i visse tilfælde kan du risikere, at det tager flere år, før du når en indtjening, du er tilfreds med.

Nu er du blevet klogere på, hvordan du kan skabe flere salg på din affiliate side. Måske du også er interesseret i at vide mere om, hvordan du kan optimere din webshop? Det kan du blive klogere på her.