Hvad er affiliate marketing?

 

Hvad er affiliate marketing?

Læs mere om det grundlægende bag affiliate marketing

'No Cure, No Pay' - Samarbejde

Læs mere om hvad et ‘No Cure, No Pay, – samarbejde handler om

Betalingsmetode

Læs mere om hvordan diverse betalingsmetoder kan forekomme

Annoncøren

Læs mere om hvilken rolle annoncøren har i affiliate marketing

Forhandler

Læs mere om hvilken rolle forhandleren har i affiliate marketing

Affiliate netværk

Læs mere om hvad et affiliate netværk er og hvad man kan bruge det til

AFFILIATE MARKETING

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate markedsføring er en metode hvor man som annoncør kan tjene en provision ved at markedsføre forhandlerens produkt(er). Dette sker ofte gennem et affiliate netværk program.

Med denne form for digital markedsføring bliver du et mellemled mellem forbruger og forhandleren. Helt grundlæggende finder man et produkt eller service som man ønsker at promovere. Derefter promovere du det til forbrugeren (dette kan eventuelt ske gennem egen hjemmeside eller andre kanaler). Hvis forbrugeren derefter går via din promovering, videre ind på forhandlers hjemmeside og laver den ønskede handling, kan du så få en provision eller et fast beløb. Hvilket er helt op til hvilken form for partner betingelser, man gør brug af.

Affiliate marketing model

‘No Cure, No Pay’ – Samarbejde

Affiliate markedsføring er performance baseret teknologi. Hvilket betyder at man på denne måde indgår et ’No Cure, No Pay’-samarbejde med forhandleren.

Denne form for markedsføring er meget attraktiv, da det betyder at forhandleren ikke behøver at tage nogle unødvendige risici ved indgåelsen af samarbejdet og at de ikke behøver at have et ’stort’ marketingbudget, da de først betaler når den ønskede handling fra forbrugeren, er sket.

Betalingsmetode

Affiliate markedsføring kan forekomme på mange forskellige måder. Men hvordan bliver et typisk samarbejde betalt, efter at have tilknyttet forhandleren og forbrugeren?

1. Betaling per salg (CPS): Dette er den standardiseret affiliate marketing struktur, som vi hos Affiliater ofte benytter os af. Med denne betalingsmetode betaler forhandleren først det tilknyttede selskab, når der er blevet skabt et salg. Denne metode garantere forhandleren at få den ønskede effekt.

2. Betal per handling (CPA): Denne betalingsmetode er et mere komplekst system. Et Cost Per Acquisition/Action program kompensere samarbejde som ofte er baseret på konvertering af kunder. Affiliate virksomheden skal overtale forbrugeren om at gå ind og forhandlerens hjemmeside og lave den ønskede handling som blandt andet kunne være at tilmelde deres nyhedsbrev.

3. Betal per klik (CPC): Denne betalingsmetode er baseret på at tilskynde affiliate virksomheden at omdirigere forbrugeren fra markedsførings kanalen til forhandlers hjemmeside. Dette betyder at affiliate virksomheden skal engagere forbrugeren i det omfang, at de hurtigt går videre til den ønskede hjemmeside. Man bliver ofte betalt baseret på stigningen i forhandlers webtrafik.

Annoncøren

Affiliate markedsføring er en relativ hurtig og billig metode til at tjene penge online. Dette skyldes at man kan opbygge en forretningsmodel hvorpå man undgår alt besværet med indkøb, lagerstyring, forsendelse og de resterende omkostninger der høre med hertil. Man kan arbejde med affiliate markedsføring på mange forskellige måder. Man kan blandt andet opbygge et stort affiliate site som Pricerunner eller man kan fokusere på små nicher som vi blandt andet, også gør hos Affiliater. Mange influencers benytter også affiliate markedsføring, ved at de markedsføre et produkt via deres kanal og får betaling af de konverteringer eller salg de har skabt.    

Forhandleren

Hvad enten man er en mindre, mellem eller stor virksomhed, så kan affiliate markedsføring benyttes. Denne form for markedsføring sikre blot, at du kun betaler for de ønskede handlinger forbrugeren gør. Om det så er salg, tilmeldinger til nyhedsbrev eller noget helt tredje så er affiliate markedsføring et rigtig effektiv metode. Da man indgår et ’No Cure, No Pay’-samarbejde og på denne måde, betaler man blot for de reelle salg eller andre ønskede handlinger, der er forekommet via samarbejdet.

Affiliate netværk

Et affiliate netværk er et program hvorpå at man har samlet flere forskellige annoncører og partnerprogrammer på et sted. Oftest er det gratis at tilmelde sig et partnerprogram, da partnerprogram tager en procentsats af hvert salg som der er forekommet via samarbejdet mellem forhandleren og annoncøren. Denne procentsats bliver oftest lagt på forhandleren og på denne måde skal annoncøren ikke betale noget. Derudover sørger sådan et program for at hele processen køre igennem dem. Dette betyder at de har sørget for URL-tracking samt ind og udbetaling af pengene.

Udover at affiliate netværk samles alle annoncører og partnerprogrammer på et site, så sørger de også for at de opretter et produktfeed for forhandleren. På denne måde kan man hurtigt som annoncør importere diverse produkter som forhandleren har på deres eget site.  

HVAD SIGER DE FØRENDE EKSPERTER?

"Affiliate marketing is an excellent opportunity if you truly believe in the value of the product you're selling. Because many times, you can make money off of something you would probably recommend anyway".

Neil patel
Founder, Neil Patel Digital

“It’s the ultimate win-win situation. All affiliates get something from the arrangement, as does the company running the affiliate program, making it a mutually beneficial relationship.”

– Russel Brunson

Co-Founder of ClickFunnels

Vil du høre mere?