+45 93 99 98 57

kontakt@affiliater.dk

Affiliate marketing

Bliv klogere på affiliate marketing og hvordan det fungerer i praksis.

Grundlæggende om affiliate marketing

Affiliate marketing er en metode, hvor man som affiliate kan tjene en provision ved at markedsføre en forhandlers produkt(er). Dette sker ofte gennem et affiliate netværk program.

Med denne form for digital marketing bliver du som affiliate et mellemled mellem forbruger og forhandleren. Helt grundlæggende finder du som affiliate et produkt eller service som du ønsker at promovere.

Derefter promoverer du det til forbrugeren gennem dine forskellige trafikkanaler. Hvis forbrugeren derefter går via din promovering, videre ind på forhandlers hjemmeside og laver den ønskede handling, kan du så få en provision eller et fast beløb – alt efter hvad der er aftalt.

Affiliate marketingsmodel

‘No Cure, No Pay’ – Samarbejde

Affiliate marketing

Affiliate marketing er en performance baseret teknologi. Hvilket betyder, at man på denne måde indgår et ’No Cure, No Pay’-samarbejde med forhandleren.

Denne form for marketing er meget attraktiv for forhandleren, da denne ikke behøver at tage nogle unødvendige risici ved indgåelsen af samarbejdet.

De behøver ikke at have et ’stort’ marketingbudget, da de først betaler, når den ønskede handling fra forbrugeren, er sket.

Betalingsmetode

Affiliate marketing kan forekomme på mange forskellige måder. Men hvordan bliver et typisk samarbejde betalt, efter at have tilknyttet forhandleren og forbrugeren?

Her kan du blive klog på de 3 mest typiske betalingsmetoder, hvor CPS er den mest benyttede af de tre.

Betaling per salg (CPS)

Dette er den standardiserede affiliate marketing struktur, som vi hos Affiliater ofte benytter os af. Med denne betalingsmetode betaler forhandleren først det tilknyttede selskab, når der er blevet skabt et salg. Denne metode garanterer forhandleren at få den ønskede effekt.

Betal per handling (CPA)

Denne betalingsmetode er et mere komplekst system. Et Cost Per Acquisition/Action program kompenseret samarbejde er ofte baseret på konvertering af kunder. Affiliate virksomheden skal overtale forbrugeren til at gå ind på forhandlerens hjemmeside og foretage den ønskede handling, det kunne f.eks. være at tilmelde sig deres nyhedsbrev.

Betal per klik (CPC)

Denne betalingsmetode er baseret på at tilskynde affiliate virksomheden at omdirigere forbrugeren fra markedsførings kanalen til forhandlers hjemmeside. Dette betyder at affiliate virksomheden skal engagere forbrugeren i det omfang, at de hurtigt går videre til den ønskede hjemmeside. Man bliver ofte betalt baseret på stigningen i forhandlers webtrafik.

Affiliates / publishers

Affiliate marketing er en relativ hurtig og billig metode til at tjene penge online. Du kan her opbygge en forretningsmodel, hvor du undgår alt besværet med indkøb, lagerstyring, forsendelse og alle resterende omkostninger.

Man kan arbejde med affiliate marketing på mange forskellige måder. Til højre ses 16 forskellige måder man kan benytte affiliate marketing på. Man kan f.eks. opbygge et stort affiliate site som Pricerunner eller man kan fokusere på små nicher, som vi gør hos Affiliater. Dette kan du læse meget mere om her.

Mange influencers benytter også affiliate marketing, ved at de markedsfører et produkt via deres kanal og får betaling af de konverteringer eller salg de har skabt. 

Typer af affiliates

Annoncøren

Affiliate marketing

Uanset om du er en mindre, mellem eller stor virksomhed, så kan affiliate marketing benyttes. Denne form for marketing sikrer, at du kun betaler for de ønskede handlinger forbrugeren gør.

Om det så er salg, tilmeldinger til nyhedsbrev eller noget helt tredje, så er affiliate marketing et rigtig effektiv metode.

Da du indgår et ’No Cure, No Pay’-samarbejde, så betales blot for de reelle salg eller andre ønskede handlinger, der er forekommet via samarbejdet.

 

Affiliate netværk

Et affiliate netværk er et program, hvor der er samlet flere forskellige annoncører og partnerprogrammer. Oftest er det gratis at tilmelde sig et partnerprogram, da partnerprogrammet tager en procentsats af hvert salg, som der er forekommet via samarbejdet mellem forhandleren og annoncøren. Denne procentsats bliver oftest lagt på forhandleren og på denne måde skal annoncøren ikke betale noget.

Derudover sørger sådan et program for, at hele processen kører igennem dem. Dette betyder, at de har sørget for URL-tracking samt ind- og udbetaling af pengene.

Udover at et affiliate netværk samler alle annoncører og partnerprogrammer på et site, så sørger de også for, at der oprettes et produktfeed for forhandleren. På denne måde kan man hurtigt som annoncør importere diverse produkter, som forhandleren har på deres eget site.

 

Affiliate marketing

Danske affiliate netværk

Sponseret indhold
partner ads logo

Partner-Ads er et af de største affiliate netværk i Danmark. Det blev etableret i 2002 og står for mere end 1.500 annoncører og flere tusind affiliates hver dag.

Tradetracker logo

Tradetracker.com er et af de foretrukne affiliate netværk på verdensplan. De samarbejder med etablerede internationale virksomheder til de mindre lokale virksomheder verden over.

Daisycon logo

Daisycon er et affiliate netværk, der opererer i store dele af Europa. I Danmark samarbejder de med store internationale virksomheder. De blev etableret i 2000 og er derfor et af de ældste affiliate netværk i Danmark.

Adservice logo

Adservice er et af de førende nordiske affiliate netværk. Med over 900 annoncører samt over 6.800 aktive affiliates. De startede i 2007 som en mindre virksomhed, med hovedkontor i Århus.

Få en uforpligtende affiliate screening i dag!