+45 93 99 98 57

kontakt@affiliater.dk

Derfor skal du bruge Affiliate Marketing

(fire fede fordele)

Tegn på, at affiliate marketing ikke vil virke på din webshop

Skrevet af Kirstine Østergaard | 30.01.2023

Vil du gerne have flere salg i din webshop? Og vil du give din virksomheds branding og online tilstedeværelse til et boost? Så er affiliate marketing er noget for dig. 

Affiliate marketing er en digital markedsføringsstrategi, hvor du som virksomhed (i fagtermer hedder du”en annoncør”) giver en dygtig ekstern content kreatør (i fagtermer kaldet ”en publisher”) opgaven at promovere dine produkter til sin loyale følgerskare. For hvert salg eller lead, som publisheren genererer, tjener denne en kommission.  

Som virksomhed er der en stor gulerod ved at bruge affiliate marketing, fordi du gennem publisheren når ud til et langt større publikum, der kan konverteres til glade kunder. For publisher er den økonomiske gulerod, at de kan tjene ekstra penge ved at promovere andres produkter (som de godt selv kan lide), uden at skulle opfinde og producere egne produkter. De kan også give deres følgere nyttige anbefalinger og på den måde styrke deres egen goodwill og brand.

Affiliate marketing er en økonomisk effektiv metode, da du kun betaler for faktiske resultater, som din publisher kan levere til dig. Det er en win-win situation for både annoncør og publisher, hvilket gør det til en af de mest populære markedsføringsstrategier i dag. 

For at få dine affiliate marketing resultater til at shine, er det vigtigt at vælge de rigtige publishere og opbygge et stærkt samarbejde med dem. Du skal vælge publishere, som præcis kender din målgruppe og derefter målrette støtte til deres content og kampagner.

Hvis du stadig er i tvivl om potentialet i affiliate marketing, har vi listet fire fede fordele nedenfor.

#1: Boost din webshops omsætning med målrettet trafik fra publishers

Vælg målrettede publishers for at øge kvaliteten af besøgende på din webshop. Dette kan føre til øget salg og øget omsætning. Fokuser på at nå ud til din målgruppe ved hjælp af relevante platforme og annoncer for at opnå bedre resultater. Når du vælger at arbejde med målrettede publishers, er det vigtigt at undersøge og vælge de rigtige platforme, der passer til din målgruppe. Du kan vælge at fokusere på sociale medier, bloggere eller websites med en stærk nicherelateret trafik. Med mere målrettet trafik får man flere relevante leads, hvilket medfører en højere konverteringsrate og EPC.

#2: Opret en risikofri trafikgenerator med affiliate marketing

Med affiliate marketing får du en trafikgenerator, som kun koster markedsføringskroner, når du får omsætning. Modsat at bruge dine markedsføringskroner på annoncering på platforme, hvor et klik på en annonce kan være dyrt og ikke nødvendigvis giver dig kroner i kassen (omsætning). Affiliate marketing er altså effektiv markedsføring uden økonomisk risiko – ”No cure – no pay”.

#3: Få øget brand awareness og troværdighed med affiliate marketing

At sende kunder til din webshop er ikke det eneste, du får fra din målrettede publisher. Hver eneste gang din publisher nævner eller viser dit brand eller logo øges din målgruppes brand awareness for det du gerne vil sælge. At have dette kendskab til dit brand og dine produkter er første skridt på din kundes rejse mod at købe. En anbefaling fra en publisher, som forstår sin målgruppe, hjælper dig også med at knytte trust til dit brand. Den troværdighed din publisher har hos sin (og din) målgruppe låner han til dig, når han markedsfører dine produkter og dit brand. Omvendt understreger dette også vigtigheden i at samarbejde med de rigtige (målrettede og dygtige) publishers – og få dem ombord før din konkurrent gør det!

Du betaler ikke din publisher særskilt for ”at varme dine kommende kunder op”. Det er kun når opvarmningen resulterer i et salg direkte gennem et affiliate link, at der skal afregnes med publisher.  Det generelle opvarmnings arbejde, der skaffer dig din næste kunde (med eller uden affilitatelink), udfører din publisher for dig gratis – altså et frynsegode ved din affiliate aftale.

#4: Fordele ved at arbejde sammen med publishers for at opnå højere SEO-placering

Du kender til fordelene ved at arbejde med SEO for at drive organisk trafik til dit site. Du ved, at dine potentielle kunder stort set altid søger på Google som led i deres kunderejse – og at de sjældent vælger at klikke på søgeresultater, der ikke er på første side.

Derfor vil du gerne sikre dig, at Google placerer din webshop/dit brand øverst i søgeresultatet med de søgeord eller fraser, der er relevante for din webshop. Der vil typisk være 10 søgeresultater placeret på Googles første side.

Et af dine vigtigste (og mest optimistiske) SEO mål bør være, at alle 10 resultater leder kunden videre til din webshop. Det kan være ved et direkte link til din webshop eller indirekte via et affiliatelink fra en publishers side. Ved at sikre dig side 1 på Google opnår du tre ting; At det skaffer dig flere salg, at det øger din brand awareness blandt potentielle kunder og ikke mindst, at dine konkurrenter ikke får den eftertragtede fordel.

Når de bedste publishers trækker i arbejdstøjet, så er de knivskarpe på kvaliteten af deres arbejde. De har indgående kendskab til deres målgruppe og laver indhold, som giver læseren værdi. Og bedst af alt så har de oftest totalt styr på SEO. Google elsker sådanne publishers for deres ”oplysende og hjælpsomme indhold” og meget ofte ligger deres content højt i SERP ranking. Ligger din egen webshop/dine egne søgeord lavere i SERP’en kan du lade disse publishers ”give dig en indirekte forlomme” ved promovere dine produkter/din webshop. Her kan du mageligt læne dig tilbage og lade dem fylde side 1 i søgeresultatet, fordi links i deres content fører dine potentielle kunder direkte ind i din butik – og ikke ind i konkurrenternes…

Bemærk at det er altså ikke din egen webshops søgemaskineplacering, som får gavn af dine publishers hårde arbejde – din webshop rykker altså isoleret set ikke højere op på Googles første side. Men dine publishers hjælper til at første side ideelt set domineres af indlæg om din fortræffelige webshop og/eller dens produkter.

Få støtte til at tackle affiliate marketing udfordringer og få det til at virke for din webshop. Kontakt os i dag for gratis potentiale screening. Vi vil vise dig, hvordan en veludført affiliate marketingsstrategi kan gøre en stor forskel for din webshop.

 

Vil du have hjælp til at navigere i disse benspænd og få affiliate marketing til at virke for din webshop, så kontakt os i dag. Vi tilbyder dig en gratis potentiale screening, hvor vi synliggør, hvor stor forskel vi kan gøre for din webshop med en veleksekveret affiliate marketingsstrategi.