+45 93 99 98 57

kontakt@affiliater.dk

Det grundlæggende om affiliate marketing

Affiliate netværk og marketing

Skrevet af Frederik Kruse | 18.08.2020

Hvad er affiliate marketing?

Grundlæggende er affiliate marketing en metode, hvor man kan tjene en provision ved at promovere en anden virksomheds produkter, ofte gennem et tilknyttet netværk.

Med denne metode bliver du et mellemled mellem forbrugeren og forhandleren. Du finder et produkt du kan lide, promoverer det for forbrugeren og tjener et stykke af fortjenesten for hvert salg, der bliver foretaget gennem din hjemmeside/markedsføring. Dette er også kaldet et ‘No Cure, No Pay’-samarbejde, da man som virksomhed udelukkende betaler for det salg/handling, som der reelt er generet gennem den markedsføring affiliate-samarbejdet har skabt.  

Da affiliate marketing fungerer ved at sprede ansvaret for produktmarkedsføring på tværs af flere parter, kan man på denne måde udnytte mulighederne for forskellige parter til en mere effektiv markedsføringsstrategi, samtidig med at bidragydere får en del af overskuddet. 

Affiliate marketingsmodel

Hvordan bliver man betalt gennem affiliate marketing?

En relativ hurtig og billig metode til at tjene penge uden besværet med indkøb, lagerstyring og forsendelse og diverse omkostninger der høre med hertil. Affiliate marketing er for dem, der ønsker at øge deres indkomst online. Men hvordan bliver et tilknyttet selskab betalt, efter at have knyttet sælgeren til forbrugeren? Forbrugeren behøver ikke nødvendigvis altid at købe produktet for det tilknyttede selskab, for at få et salg. Afhængigt af affiliate programmet måles det tilknyttede bidrag til sælgers salg forskelligt.

Selskabet kan blive betalt på forskellige måder:

Betaling per salg (CPS)

Dette er den standardiserede affiliate marketingstruktur som vi hos Affiliater gør oftes brug af. I dette program betaler købmanden det tilknyttede selskab en procentdel af salgsprisen for produktet, efter at forbrugeren køber produktet som et resultat af tilknyttet marketingstrategier.

Betal per handling (CPA)

Et mere komplekst system, Cost Per Acquisition/Action programmer kompenserer affilieret baseret på konvertering af kunder. Affiliate-virksomheden skal overtale forbrugeren til at besøge forhandlerens websted og udføre den ønskede handling – uanset om det udfylder en kontaktformular, tilmelder sig en prøve på et produkt, abonnerer på et nyhedsbrev eller downloader software mm.

Betal per klik (CPC)

Dette program fokuserer på at tilskynde det tilknyttede selskab til at omdirigere forbrugere fra deres markedsføringsplatform til sælgers websted. Dette betyder, at affiliate-virksomheden skal engagere forbrugeren i det omfang, de flytter fra tilknyttet websted til forhandlers sted. Selskabet betales baseret på stigningen i webtrafik.

Hvordan arbejder Affiliater med affiliate marketing?

Affiliater er et digitalt marketingsbureau, som blandt andet specialiserer sig indenfor affiliate marketing. Grunden til, at Affiliater har valgt at specialisere sig i denne form for markedsføring er, at hvis man spiller sine kort rigtigt, så er det den eneste digitale kanal, der tilbyder dig risikofrit at øge dit salg. Du betaler en fast kommission for salg eller lead. Hvis du intet får, betaler du intet – altså et ‘No Cure, No Pay’-samarbejde.

Bliv klogere på Affiliater her, og hvad vi kan gøre for dig, gennem vores mange services.