+45 93 99 98 57

kontakt@affiliater.dk

Hvordan fungerer et affiliate netværk?

Håndter din publishers med stil

Skrevet af Oliver Kold | 01.11.2022

Hvad er et affiliate netværk, hvad kan det gøre for dig som annoncør og hvorfor det giver mening at tilmelde sig et? Det vil du blive klogere på i dette blogindlæg.

Udover dette vil vi komme med en gennemgang af, hvordan man opretter sig som annoncør på et affiliate netværk (Partner Ads benyttes her som eksempel).

Hvad er et affiliate netværk? 

Et affiliate netværk er en samling af annoncører (hovedsageligt webshops) og affiliates/publishers. På et netværk findes der en masse forskellige typer af affiliates f.eks. Influencere, Ønskelister og rabatkode-sider for at nævne et par stykker. Hvis du er interesseret i at vide hvilke forskellige former for affiliates der findes, så kan du læse mere her: Forskellige måder affiliate marketing kan benyttes på.

Det overordnede formål med et netværk er, at forbinde annoncørerne med affiliates/publishers. Man kan med andre ord sige, at affiliate netværket agerer som mellemmand mellem to parter (den éne har et produkt eller en service som skal sælges, den anden hjælper til med dette mod en kommission).

I de fleste tilfælde er det gratis at oprette et partnerprogram på et netværk, vi vil senere i blogindlægget uddybe mere præcist hvad et partnerprogram er. Grunden til at det i langt de fleste tilfælde er gratis, at tilmelde sig et affiliate netværk, er fordi netværket tager en procentsats, af hvert salg der opnås i det interne samarbejde mellem annoncør og affiliate/publisher.

Oftest bliver den føromtalte procentsats lagt på affiliaten/publisheren, hvilket både sikrer at annoncøren ikke skal betale noget, og at hele processen kører igennem affiliate netværket. Dette vil sige at affiliate netværket håndterer URL-trackingen samt ind- og udbetaling af pengene i forbindelse med salg.

Udover at samle annoncører og affiliates/publishers, så står et affiliate netværk også for at oprette produktfeeds til de tilmeldte annoncører. Hvilket sørger for at man som affiliate/publisher hurtigt kan importere diverse produkter (f.eks. til ens egen hjemmeside), som annoncøren sælger på sin hjemmeside.

Hvad er et partnerprogram?

Et partnerprogram er i bund og grund din profil på et netværk. Partnerprogram har mange forskellige funktioner, her kan f.eks. se ens affiliate-relaterede nøgletal, oprette annonce-opslag til potentielle affiliates, se og håndtere dine nuværende affiliates, uploade reklamebannere (hvis du skal have hjælp til at udarbejde et godt reklamebanner, så kan du læse mere her: Sådan laver du et godt reklamebanner) og meget mere.

Verdens ældste og måske største affiliate netværk

Det ældste affiliate netværk i verden er Amazon Associates, det blev oprettet i 1996. Udover at være det ældste affiliate netværk i verden, så er Amazon Associates sandsynligvis også det største i verden, da netværket har over 900.000 tilknyttede affiliates på verdensplan.

Danske affiliate netværk 

Der findes flere forskellige netværk i Danmark, her er en række af det mest udbredte: Partner Ads, Adservice, TradeTracker, Digital Advisor, Tradedoubler, Webgains og Adtraction.

Som annoncør er det en fordel, at tilmelde sig flere forskellige netværk på én gang. Eftersom man dermed kan nå ud til et større antal affiliates/publishers, derudover er det gratis (så man har intet at tabe ved at gøre det).

Vi vil senere i dette blogindlæg komme ind på hvordan man som annoncør, opretter sig på Partner Ads, som er Danmarks største affiliate netværk.

Hvorfor giver det mening at benytte et affiliate netværk? 

Hvorfor giver det i det hele taget mening at tilmelde sig et netværk som annoncør? Der findes flere fordele ved at tilmelde sig et netværk, først og fremmest så overskueliggøre det hele processen, i forhold til når man skal finde nye affiliates/publishers til at promovere sine produkter. Eftersom affiliates/publishers allerede er tilmeldt netværket på forhånd.

Udover at overskueliggøre processen i forbindelse med at finde affiliates/publishers til éns webshop, så er “udvalget” af affiliates/publishers utroligt stort, indenfor diverse segmenter på de forskellige netværk.

Udover de to ovenstående argumenter, så håndterer affiliate netværkene URL-trackingen, ind- og udbetaling af pengene i forbindelse med salg og opretter produktfeeds til annoncørerne, som vi tidligere har berørt i dette blogindlæg.

Sådan opretter du dig som annoncør på et affiliate netværk 

Processen hvorpå man tilmelder sig et netværk, er stort set identisk på alle netværk. I det nedenstående vil processen gennemgås for, hvordan man specifikt opretter sig som annoncør på Danmarks største netværk: Partner Ads.

#2: Klik på “Bliv annoncør”:

#3: Indtast dine oplysninger og klik på “Tilmeld dig som annoncør”:

#4: Du er nu oprettet som annoncør på Partner Ads, dit annoncørid (som der kan ses et eksempel på herunder), er dit brugernavn som du skal bruge i fremtiden, når du skal logge ind på Partner Ads.

#5: For at logge ind på Partner Ads’ annoncør side, skal du trykke op i højre hjørne på “Annoncør login”:

#6: Hvis der står “Affiliate login” oppe i højre hjørne (som det ses herunder i eksemplet), så skal du klikke på “Gå til annoncør siden” (som er markeret på billedet herunder).

#7: Når du har trykket på “Annoncør login”, åbner der sig et nyt vindue, hvori du skal indsætte dit føromtalte annoncørid og det password, som du oprettede i trin 3. Herefter klikker du på “Log ind annoncør”.

Du er nu logget ind på din nyligt oprettet annoncør-side på Partner Ads.